Wat maakt WRS2020 zo bijzonder?

 

De teamprestatie!

De acht man die startten, mochten niet gewisseld worden. De laatste man over de finishlijn bepaalde de tijd. Zij liepen de marathonafstand met minimaal 40 pound (18,2 kg) gewicht in hun rugzak, gekleed in het zogenaamde PT-tenue (gevechtslaarzen, militaire broek, T-shirt). Bij mariniers is de individuele prestatie altijd ondergeschikt aan de prestatie van de eenheid. Mariniers verrichten hun werk voor een hoger en rechtvaardig doel. Zij verwachten geen applaus of openbare verering. Persoonlijke eer en glorie zijn niet van belang, wel het succesvol afronden van een missie.

 

Onze missie kende vier doelen:

  1. Geld verzamelen voor onderzoek naar kanker en het leed verzachten van collega’s die ernstig ziek zijn;
  2. Tonen waar het Korps Mariniers voor staat (Verbondenheid | Kracht | Toewijding);
  3. Innovatieve kennis vergaren die operationeel en bij opleidingen kan worden toegepast;
  4. Het record van onze gewaardeerde en gerespecteerde Engelse collega’s van de Royal Marines finaal uit de boeken lopen.

 

Mede dankzij onze eindtijd van 3.58.55 hebben we deze doelstellingen ruimschoots behaald. Dit boek is daarvan de getuigenis, met een Voorwoord van Generaal Mac Mootry en een Nawoord van Admiraal Kramer. Het WRS-boek kent een tijdlijn (rode bies van de mariniersbroek). Daarin volgt u ons proces van trainen en onze weg naar 24 oktober 2020. Een route met bergen en dalen, als gevolg van het overlijden van onze collega Cas, maar ook als gevolg van alle uitdagingen die de coronacrisis ons bood. Via QR codes kunt u unieke videobeelden bekijken. Ieder teamlid laat in dit herinneringsboek ook zijn of haar eigen stem even horen. We waren één team, met één missie.

 

Met WRS2020 hebben we met elkaar iets heel bijzonders beleefd. Het is in alle bescheidenheid een stukje Korpsgeschiedenis geworden. Ieder teamlid kijkt daar met trots op terug.

Kijkt u met ons mee?

Bestel dan nu ons unieke Herinneringsboek en steun tegelijkertijd ons uitermate goede doel!

 

Voor een video-impressie van D-Day, klik hier. In het Herinneringsboek vindt u veel meer unieke beelden!

Voor de indrukwekkende en aangrijpende documentaire "You'll never walk alone", klik hier.